Mechanikus sebességváltó zárak


A biztonság elve
A biztonság elve a gépjármű váltómechanizmusának lezárásában rejlik. A váltó mozgatható részei tolató-, automata váltó esetén parkolási helyzetben állnak, a karosszéria stabil részeihez vannak rögzítve a masszív mechanikus biztonsági rendszer segítségével.


Használat
A kinyitás és a bezárás a CONSTRUCT váltózár esetén a zárbetét kulcsfordításával történik. DEFEND-LOCK használatakor a biztonsági rúd behelyezése, vagy elforgatva torténő betolása rögzíti a váltókart és a kulcs használatával nyitható. Az összes átadott kulcs a mellékelt kódkártya alapján van nyilvántartva és regisztrálva.


Az alkalmazás lehetőségei
A CONSTRUCT és DEFEND-LOCK mechanikus biztonsági berendezés felhasználható a sorozatgyártásban készülő gépjárművek nagy részénél, mechanikus és automata váltónál egyaránt.


A gépjárműben való elhelyezés
A berendezés főleg a gépjármű középső részén, a kardánboxban van elhelyezve. A gépjármű utasterében csak a biztonsági zárbetét látható, rendelkezik minden ismert biztonsági elemmel, amely az ismert feltörési módszerekkel szemben (fúrás, törés, kihúzás, savazás...) hatásos.


A mechanikus biztonság előnyei és fő jellemzői:
• Masszív, nagyfokú megbízhatóság az elektronikus berendezésekkel szemben.
• Egyszerű és biztonságos használat a kódolt kulcs segítségével.
•  A berendezés többi alkatrészéhez, melyek igen jó minőségű anyagból készültek és nem lehet hagyományos szerszámokkal megmunkálni, nagyon nehezen lehet hozzáférni, amely jelentősen megnehezíti az esetleges feltörési kísérleteket.
• A berendezés roncsolás nélkül, egyszerű kéziszerszámokkal megbonthatatlan.
• Kívülről látható, így esetleges lopási kisérlet esetén a tolvajra „elrettentő” hatással lehet.


Minőség
KERMI engedély, MABISZ minősítés, TÜV és ISO 9001 tanúsítvány. A gyártás és beszerelés teljes folyamata szigorú vizsgáknak vannak alávetve mindkét általunk forgalmazott márkánál és e magas követelményeknek köszönhetően például a CONSTRUCT termékek megszerezték a Skoda és Volvo gépjárművek „eredeti tartozék” minősítését.


 


Construct sebességváltózár

(Példa: Volkswagen Golf IV 1.4 , kézi váltó)


A zárbetét elhelyezése nem "választható"; annak pozícióját minden esetben a gépjármű váltó-mechanizmusa és a kardánbox egyedi kialakítása határozza meg, a biztonságtechnikai szempontok figyelembevételével.Nem ritka, hogy látszólag megegyező típusú gépkocsit akár 3-4 féle váltómechanikával is forgalomba hoznak, ezért fontos sebváltózár szereltetésekor előre tisztázni az autó típusán túl a gyártási évet, a motor típusát, térfogatát, illetve, hogy kézi vagy automata váltós a szóban forgó gépjármű.

 
Defend-Lock sebességváltózár


• edzett acél kivitel
• speciális felépítésű zárszerkezet (KABA)
• működési tartomány: -40 - +80 °C
• élettartam: 500 000 nyitás/zárás


Autótíppustól és alkalmazási lehetőségektől függően háromféle megoldás:

  • Rejtett, kivehető tüskés kivitel. A lezáró rúd használaton kívül egy speciálisan kiképzett tartóban helyezhető el.

  • Rejtett, integrált kivitel. Nem kell kivenni semmit, könnyű használat és esztétikus megjelenés.

  • Rejtett, kivehető zárbetétes kivitel. A zárbetét használaton kívül egy speciálisan kiképzett tartóban helyezhető el.
 
Defend-Lock