Autó-hifi

Bár az autó-hifi kifejezés sokak számára önmagában paradoxonnak tűnhet, a meglévő gyári autórádió cseréje az esetek túlnyomó részében önmagában is jelentős minőségi ugrást hoz az autós zenehallgatás terén. Szebb hangzást külön erősítő, mélynyomó beszerelésével és a gyári hangszórók cseréjével lehet elérni. Ebben tudunk segíteni képviselt márkáinkkal...

Pioneer
A Pioneer elődjét 1938-ban alapították Tokióban, és azóta a világ egyik legismertebb szórakoztatóelektronikai cégévé vált. Dióhéjban a márka története:

1938 - az elődcég alapításának éve
1961 - a cég Pioneer-ra változtatja nevét és tőzsdére megy
1975 - a világ első komponens autórádiója
1987 - az első autós CD-váltó bemutatása
1989 - az első levehető előlapos autórádió
1990 - a világ első GPS autónavigációs rendszere
1997 - az első DVD alapú autónavigációs rendszer
  Pioneer AVIC-F700BT

Más - esetleg idehaza közismertebb - Japán márkákkal ellentétben a Pioneer az autóhifi és mobil multimédia terén közel fél évszázados múltra tekint vissza, mely tradíció biztosíték lehet a jelen minőségét illetően is. Autórádió illetve autóhifi-alkatrész beszállítója az Alfa Romeo, BMW, Citroen, Daihatsu, Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Saab, Subaru, Suzuki és Volkswagen autógyáraknak.

CD lejátszók, DVD alapú multimédia, navigációs rendszerek, tolatókamerák, hangszórók, erősítők és ezek kiegészítőik mind fellelhetők a Pioneer termékpalettáján.


JBL
James B. Lansing az előző század '20-as éveiben a hangosfilm kifejlesztésénél segédkezett, majd 1946-ban megalapította a róla elnevezett céget. A következő évtizedben történt, hogy Leo Fender a cég által gyártott D130-ast használta elektromos gitárja megszólaltatásához. 1969-ben a híres Woodstock-i fesztiválon JBL hangosítást használtak. 1976-ban a Billboard magazin az elsőszámú stúdió monitoroknak nyilvánította a JBL termékeit. A '70-es években a JBL-nél úgy döntöttek, hogy a professzionális hangosításban megszerzett tapasztalatokat kamatoztatva, az otthonok számára is elérhetővé teszik a már akkor is legendás minőséget. 1983-ban George Lucas felkérte a JBL-t, hogy gyártsa le az első THX® minősítésű hangrendszert, ráadásul az Amerikai Filmakadémia a Dolby szeteró hang filmszínházakba történő eljuttatásával is a céget bízta meg.
  JBL GTO 607C JBL A6000GTi

Ma a legtöbb hangstúdióban, moziteremben és színházban JBL rendszereket használnak. Logikus gondolat volt tehát, hogy az a hangzás, amit egy koncerten, vagy hangstúdióban a felvétel készítésekor a JBL hangszórókból megszólalt, eljuthasson az otthonokba, az autókba, és az iPod kiegészítők révén, akár hordozhatóvá is váljon.
Így a JBL cég az egyetlen, amelyik lehetővé teszi, hogy a hang a megszületés pillanatától a befogadásig egyazon gyártó termékein keresztül szólalhasson meg.

Jelenleg a világ legnagyobb teljesítményű autóerősítője, a képünkkön is látható A6000GTi.
2006-ban a "Team JBL" több, mint 30 trófeát vitt haza a rangos autó-hifi világversenyekről.


Kábelek, kiegészítők
Dietz és Connection Audison márkájú kábeleket, kiegészítőket, adaptereket, autóspecifikus rádió beépítőkereteket és csatlakozókat forgalmazunk, szerelünk.

Bizonyos gépkocsi típusok és utólagos autórádiók közé kormánytávszabályzó adapterkábel rendelhető, így a gyári rádió cseréje esetén sem kell lemondani a megszokott kényelemről.
  Audiotechnik Dietz

Carpower by MONACOR   Igény esetén utólagos CD-váltók gyári autórádióhoz történő illesztését vállaljuk, amely így jóval kedvezőbb árfekvésben megoldható, mint az eredeti, gyári CD-váltóval.