Autóklíma

Ellentétben azzal, amit egyes járműgyártók állítanak, a jármű légkondicionálója időszakos ellenőrzést és karbantartást igényel, mivel nem tökéletesen zárt rendszer. Minden évben akár a hűtőközeg 10%-a elvész a rendszerből természetes folyamatok következményeként a csöveken és a csatlakozásokon keresztül. Ez azt jelenti, hogy a hűtési teljesítmény észrevehetően csökken mindössze három év alatt. Ezen felül, a használat közben folyamatosan keringő hűtőközeg szállítóanyagként is szolgál a speciális olaj számára, mely a klímakompresszor nélkülözhetetlen kenőanyaga. Amennyiben nem elegendő a hűtőközeg mennyisége a rendszerben, a kompresszor nem kapja meg a szükséges kenést, mely komoly meghibásodáshoz vezethet. Ez elkerülhető, ha a légkondicionáló rendszer ellenőrzése évente egyszer szakszervizben megtörténik. Ezen túlmenően, a hűtőközeg a csöveken keresztül elnyeli a külső levegő páratartalmát, melynek egy része a légkondicionáló rendszer szárítóján lecsapódik. Intenzív használat mellett a szárító akár 2 év elteltével telítődik, és ha nem történik meg a szárító időközönkénti cseréje, akkor a magas víztartalom a rendszer savasodását okozza, ez előbb-utóbb belső korrozióhoz vezet, melyet fokozott kopás és mechanikai sérülések fognak követni, végül a tágulási szelep lejegesedik. Ez a folyamat tehát szintén költséges probléma forrása lehet.


  Miért kell az autóklíma rendszert időszakosan ellenőríztetni?

 • Mivel hűtőközeg akár 10%-a elvész minden évben.

 • Mert különben a kompresszor olajellátása nem garantált.

 • Mivel a nedvesség a rendszerben költséges javítást okozhat.

Klímaellenőrzés és töltés: 14 900 Ft
(500g hűtőközegig, e fölött minden megkezdett 100g további 1000 Ft.)


A Behr Hella SECUmobile automata klímaszerviz-készüléke garantálja a szakszerű, minőségi munkát a teljes klímatöltési, és -ellenőrzési folyamat alatt.
A német Hella és Behr cégek közös leányvállalatakánt létrejött Behr Hella Services termékeit és megoldásait használjuk a hibamegállapítás és a szervizelés folyamán is, igazodva az autógyári előírásoknak megfelelő minőséghez.
 


Az átvizsgálás mellett, javasoljuk a szellőzőrendszer és az utastér fertőtlenítését ózongenerátor segítségével.
Mint ismeretes, a klímarendszerek meleg és nedves elpárologtatója ideális táptalaj a baktériumok és gombák számára, mely a szellőzőrendszeren keresztül az utastérbe jutva különféle légúti megbetegedéseket és bőrproblémákat okozhat. A „hagyományos” megoldáshoz képest, amikor csak klímatisztító-spray segítségével a szellőzőrostélyon keresztül juttatunk kívülről fertőtlenítőszert az elpárologtatóra, az ózongenerátor a teljes szellőzőrendszer (elpárologtató, légcsatornák, ventilátor, légbefúvók, lamellák…) és utastér fertőtlenítésére alkalmas. Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, hatékonyabb és gyorsabb, mint a klór. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag. Nincs olyan kórokozó mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penész és gombák elleni harcban is hatékony segítség. Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát. A szellőzőrendszer fertőtlenítése kb. 45 perc.


 

Bacik, gombák és kellemetlen szagok ellen:

 • Utastéri levegőszűrő cseréje 10000
  kilométerenként, de legalább évente
  egyszer

 • Klíma fertőtlenítés évente legalább egy
  alkalommal

 • Az autó belsejének tisztán tartása
Ózonos fertőtlenítés: 6 900 Ft